Bilde av logo til Online Accounting

Ny kompensasjonsordning til næringslivet

Ny kompensasjonsordning til næringslivet

Kompensasjonsordning 2 gjelder i første omgang for perioden september 2020 – februar 2021. Under følger en oppsummering av informasjonsvideoen fra Regnskap Norge om temaet. Ta gjerne en titt på denne selv – https://www.regnskapnorge.no/kompensasjonsordning-del2

Det er Brønnøysundregistrene som forvalter dette denne gangen. Tidligere var dette Skatteetaten.

En regnskapsfører eller revisor må bekrefte søknaden som sendes inn. Dette må være på plass før søknaden sendes.

Omsetningsfallet må være minimum 30% for hele søknadsperioden, og fallet må i hovedsak skyldes koronapandemien. Kostnadene som kan tas med er fortsatt faste uungåelige. Dette er likt som sist.

Det er et nytt skjema som skal fylles ut, noe ulikt fra forrige gang. Skjemaet finnes på www.kompensasjonsordningen.no.

Justeringsfaktoren for

  • september/oktober er 0,70
  • november/desember er 0,85
  • januar/februar er 0,80

Maks tilskudd pr. periode er 160 millioner kroner.

Omsetningen for perioden skal sammenlignes med samme periode i fjor. Nye virksomheter sammenligner omsetningen sin med januar/februar 2020.

Faste uungåelige kostnader:

  • Leie lokaler (leiekontrakt er en del av dokumentasjon)
  • Leasing bil (selskap med næringsoppgave 1)
  • Lyse og varme
  • Renovasjon
  • Leie maskiner, inventar, transportmidler
  • Fremmedtjeneste – kun kostnader i forbindelse med regnskapsfører og revisor
  • Elektronisk kommunikasjon, porto
  • Forskring og avgift transportmidler
  • Kontingenter (framdragsberettiget)
  • Forsirkingspremie
  • Kostnader til dyrestell
  • Rentekostnader fratrukket renteinntekter. Nettobeløp

Det er viktig at alle forbereder seg godt og setter opp en oppstilling med oversikt over dette.

Innsendingsfrister:

September/oktober og november/desember – fra 18.01.21 tom 14.03.21

Januar/februar 2021 – fra 15.03.21 tom 15.05.21

Ønsker du å lese mer?

Les også våre siste bloggposter:

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.