Bilde av logo til Online Accounting

Konvertering til regnskapsgodkjente betalinger hos DNB

Konvertering til regnskapsgodkjente betalinger hos DNB

Dette gjelder alle våre kunder som har remittering og benytter DNB som bankforbindelse. Her følger informasjon som gjelder PowerofficeGo.

Den 25.11.2020 vil PowerOffice starte prosessen med konvertering av DNB bankkontoer i PowerOffice Go til regnskapsgodkjente betalinger. Konverteringen forventes ferdig samme dag.

Dette betyr:

1 – PowerOffice konverterer alle integrasjonsavtaler over til regnskapsgodkjente betalinger, som i dag slipper ettergodkjenning i DNB’s nettbank. I denne prosessen vil alle bankautorisasjoner tilknyttet gjeldende bankkontoer, bli oppdatert med nytt divisjonsnummer og divisjonsnavn etter liste fra DNB. Ingen innstillinger må gjøres av bruker.

NB: Integrasjonsavtaler i DNB, som er satt opp med to godkjennere, vil bli konvertert til ettergodkjenning i nettbank, hvor begge godkjenninger må gjennomføres der, etter autorisering i Go. Kombinasjon av to godkjennere og regnskapsgodkjente betalinger er ikke mulig i Go.

– Etter konvertering vil brukere som autoriserer med RgB, bli avkrevd BankID for å kunne gjennomføre autoriseringen. Brukeren som autoriserer må samtidig ha rettigheter til å godkjenne betalinger på gitt bankkonto i den nettbanken som integrasjonsavtalen ligger under for å unngå avvisning.

2 – PowerOffice konverterer alle integrasjonsavtaler over til regnskapsgodkjente betalinger, som i dag må ettergodkjennes i DNB’s nettbank, der det er bestilt og bekreftet en oppgradering til RgB hos DNB. I denne prosessen vil alle bankautorisasjoner tilknyttet gjeldende bankkontoer, bli oppdatert med nytt divisjonsnummer og divisjonsnavn etter liste fra DNB.

– Etter konvertering vil brukere som autoriserer, bli avkrevd BankID for å kunne gjennomføre autoriseringen. Brukeren som autoriserer må samtidig ha rettigheter til å godkjenne betalinger på gitt bankkonto i den nettbanken som integrasjonsavtalen ligger under for å unngå avvisning

3 – Alle som skal bestille eller har bestilt en ubekreftet oppgradering til RgB hos DNB på konverteringstidspunktet, som i dag må ettergodkjenne i nettbank, må manuelt legge inn korrekte avtaleopplysninger i Go (kvittering mottas på mail fra DNB).

4 – Alle som skal bestille/har bestilt en ny integrasjonsavtale hos DNB, må manuelt legge inn korrekte avtaleopplysninger i Go (kvittering mottas på mail fra DNB).

Når konverteringen er ferdig, vil det bli tilgjengeliggjort en checkboks for ettergodkjenning i nettbank i bankkontoinnstillingene på alle bankkontoer med utbetalingstjeneste DNB. Når hake ikke står i, vil betalinger bli sendt som regnskapsgodkjente betalinger.



For de som manuelt må legge inn integrasjonsavtale med RgB hos DNB (ref pkt 3 og 4), må følgende innstillinger gjøres etter konvertering:

– Åpne bankontoinnstillingene på gjeldende bankkonto og fjern hake for «Ettergodkjenning i nettbank»

– Endre divisjonsnummer og divisjonsnavn på ALLE bankautorisasjoner tilknyttet gjeldende bankkonto i henhold til mottatt kvittering fra DNB.

– Veiledning vil bli publisert i vårt hjelpesenter i artikkelen
Direkteintegrasjon DNB Nettbank, etter konvertering.

Merk: Innstillingene nevnt ovenfor MÅ være i samsvar med integrasjonsavtalen i banken.
 
De som fortsatt skal ettergodkjenne betalinger i DNB’s nettbank, trenger ikke foreta seg noe.
 
Påminnelse: ALLE som har integrasjonsavtale med Nets (Nets direkte remittering) på en DNB bankkonto, bør skaffe seg en integrasjonsavtale med DNB for å fortsatt kunne autorisere betalinger fra Go etter 30.11.20. DNB vil terminere alle remitteringsavtaler med Nets per 01.12.2020.
 
Merk: Ved bytte av utbetalingstjeneste i Go, fra Nets remittering til DNB, vær oppmerksom på at framtidig avregningsretur på ikke forfalte betalinger overført til Nets, må posteres manuelt i regnskapet. 
 
Etterkontroll i Klient Admin
 
I Klient Admin på regnskapskontorets egen klient, kan det hentes ut en oversikt over alle kundenes bankautorisasjoner i fanen «Bankautorisasjoner». Ønskes det å gjøre en kontroll etter konvertering, hent frem alternativ kolonne for:
– Utbetalingstjeneste
– Utbetalingstjeneste AvtaleID
– Divisjonsnavn
– Divisjonsnr.
– Ettergodkjenning i nettbank



For bedre oversikt, eksporter listen til excel og filtrer fram alle bankautorisasjoner med utbetalingstjeneste DNB. Gjør ønsket kolonnesortering om nødvendig. Alle integrasjonsavtaler som er satt opp med regnskapsgodkjente betalinger hos DNB, skal ha divisjonsnavn POWEROFF, hvor hake for ettergodkjenning i nettbank er fjernet. Kontrollèr samtidig om riktig «Utbetalingstjeneste AvtaleID» og «Divisjonsnr.» er angitt per bankkonto i henhold til avtale med DNB.



Mvh,
PowerOffice AS
Ønsker du å lese mer?

Les også våre siste bloggposter:

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.